Primul certificat digital cu timbru securizat care atesta, în cazul persoanelor ce au trecut prin boală, faptul că au dobândit anticorpi pentru COVID 19.

Programează-te simplu și rapid pentru certificatul digital securizat.

Programează-te

În contextul restricțiilor impuse de autorități pentru a evita infectările în masă cu Covid-19, pneumonia virală cauzată de virusul SARS-CoV-2, precum şi a numărului tot mai mare de persoane considerate vindecate,  Sistemul Medical MedLife emite, prin intermediul Imprimeriei Naționale, un certificat unic cu timbru securizat pentru pacienții care au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2 și un certificat MedLife REAL TIME PCR Sars-CoV-2.
Cele 2 certificate MedLife SARS-CoV-2 sunt disponibile la cerere, în mai multe limbi și vor ajuta persoanele care au trecut prin boală să se integreze mai ușor în comunitate sau la locul de muncă.

Ambele certificate MedLife Sars-CoV-2 sunt oferite în mod GRATUIT pacienților MedLife.

Certificatele cu timbru securizat emise de MedLife prin intermediul Imprimeriei Naționale atestă contactul unei persoane cu virusul SARS-CoV-2, prin testare RT-PCR și/sau testare serologică pentru identificarea anticorpilor, fără a substitui, însă, Certificatul Verde COVID-19, emis de autoritățile naționale.

În acest moment, Certificatul Verde COVID-19 este singurul document recunoscut oficial ca dovadă a vaccinării, a testării sau a trecerii prin boală atât în România, cât și în Uniunea Europeană.

CERTIFICATUL MEDLIFE PENTRU ANTICORPI SARS-COV-2

CERTIFICATUL MEDLIFE PENTRU ANTICORPI SARS-COV-2 atestă existența anticorpilor ce protejează pentru o anumită perioadă persoanele vindecate de COVID19.
Certificatul unic însoțit de timbru securizat este disponibil, la cerere, în mai multe limbi și va ajuta persoanele care au trecut prin boală să se integreze mai ușor în comunitate sau la locul de muncă.

Cum mă ajută acest certificat?
Acest certificat va atesta existența anticorpilor care, conform studiilor științifice disponibile, protejează pentru o anumită perioadă persoana vindecată de COVID-19. Prin acest certificat, persoana vindecată va putea să se integreze mai ușor în comunitate, având dovada că deține pentru o anumită perioadă anticorpii necesari în lupta cu virusul. Astfel, certificatul poate fi prezentat, la cerere, la locul de muncă, la locul de studiu, în călătoriile de afaceri și nu numai.

Este de precizat faptul că acest certificat nu conferă cu certitudine o garanție a imunității la reinfectare sau la propagarea COVID-19, de aceea nu poate fi folosit drept act oficial pentru călătoriile în țările care impun test RT-PCR.
Termenul de livrare al certificatului MedLife pentru anticorpi Sars-CoV-2 este de 15 zile de la solicitare.

CERTIFICAT MEDLIFE REAL TIME PCR SARS-COV-2

CERTIFICATUL MEDLIFE REAL TIME PCR SARS-COV-2 atestă contactul persoanei testate cu virusul Sars-CoV-2 în ultimele 90 de zile și faptul că nu este necesar să rămână în carantină/izolare în următoarele situații:
  • la revenirea în țară dacă au trecut 14 zile de când a fost testat prin RT-PCR (cu rezultat pozitiv),
  • dacă este contact direct al unui pacient pozitiv și au trecut 14 zile de când a fost testat prin metoda RT-PCR (cu rezultat pozitiv).
Cum mă ajută acest certificat?
Dacă în ultimele 90 de zile ați fost testat pozitiv cu virusul Sars-CoV-2, fapt confirmat prin intermediul unui test RT PCR, atunci acest certificat vă poate ajuta să evitați perioada de carantină/izolare în următoarele situații:
  • La revenirea în țară nu mai e nevoie să rămâneți în carantină, dacă au trecut mai mult de 14 zile de când ați fost testat pozitiv prin RT-PCR;
  • Dacă ați fost contact direct al unui pacient pozitiv, dar au trecut 14 zile de când ați fost testat inițial pozitiv prin metoda RT-PCR, din nou, nu mai este nevoie să stați în carantină.
Termenul de livrare al certificatului MedLife REAL TIME PCR Sars-CoV-2 este de 15 zile de la solicitare.
Cum intru în posesia unui certificat digital cu timbru securizat MedLife pentru anticorpi Sars-CoV-2?
Pentru a putea intra în posesia unui certificat unic cu timbru securizat MedLife pentru anticorpi Sars-CoV-2, orice persoană care a trecut prin boala Covid19 și care a dobândit anticorpi atestați prin efectuarea unui test IgG Sars-CoV-2 în orice unitate MedLife, poate să-l solicite online, completând formularul din pagină.

Dacă nu aveți investigațiile medicale necesare, puteți efectua o programare online folosind formularul de mai jos.
Cum pot solicita online certificatul digital unic MedLife cu timbru securizat pentru anticorpi Sars-CoV-2?
Pentru a putea intra în posesia unui certificat unic cu timbru securizat pentru anticorpi Sars-CoV-2, vă rugăm să completați formularul online de mai jos.
Ce investigații sunt necesare pentru emiterea unui certificat digital MedLife cu timbru securizat pentru anticorpi Sars-CoV-2?
Orice persoană care dorește certificat digital MedLife cu timbru securizat MedLife pentru anticorpi Sars-CoV-2 va trebui să facă dovada efectuării unui test IgG Sars-CoV-2 efectuat în cadrul oricărei unități MedLife. Rezultatele investigațiilor medicale pot fi acordate la cerere și în format printat la toate recepțiile unităților MedLife.
Care este costul unui test IgG Sars-CoV-2?
Costul unui test IgG Sars-CoV-2 este 120 lei.
Cum mă pot programa pentru un test IgG Sars-CoV-2?
Pentru testul IgG Sars-CoV-2 nu este necesară trimitere și nici programare în prealabil și se poate efectua în orice clinică sau centru de recoltare MedLife.

Rezultatul testului se poate accesa în contul de pacient din siteul www.medlife.ro în 72 de ore, și poate fi acordat la cerere și în format printat la toate recepțiile unităților MedLife.
Cum pot afla mai multe informații despre testul IgG Sars-CoV-2?
Mai multe informații despre testul IgG Sars-CoV-2 pot fi accesate aici.

Testul serologic IgG Sars-CoV-2 este un test de anticorpi care confirmă sau infirmă dacă ați avut o infecție anterioară. Un test de anticorpi s-ar putea să nu arate dacă aveți o infecție curentă, deoarece organismului dumneavoastră îi poate lua între 1 și 3 săptămâni după infecție pentru a face anticorpi. Teoretic, prezența anticorpilor ar trebui să asigure protecție față de o nouă infectare cu virusul. În prezent însă, nu sunt suficiente date care să susțină cu fermitate acest lucru despre anticorpii SARS-CoV-2 IgG.
Testul pentru anticorpi IgG se adresează celor care doresc să afle dacă au fost în contact cu virusul, fiind asimptomatici sau care au dezvoltat o formă ușoară ce putea fi ușor atribuită unui alt tip de infecție respiratorie. Sunt depistați anticorpi anti nucleocapsida virală SARS-CoV-2 de tip IgG. Proteina N din nucleocapsida virală este considerat cel mai abundent, imunogen și bine conservat component viral, fiind considerată un bun marker diagnostic, cu o specificitate de peste 99,63 % și sensibilitate de 100% după a 14-a zi de la debutul simptomelor.
Ce înseamnă un test IgG NEGATIV
Un rezultat negativ înseamnă fie că persoana testată NU a venit în contact cu virusul SARS-CoV-2, fie că încă perioada de timp de la infectare este insuficientă pentru dezvoltarea anticorpilor.
Studiile Abbott arată o sensibilitate de 100% la 2 săptămâni de la declanșarea simptomelor. În situația în care suspiciunea clinică și epidemiologică este mare pentru o infecție sau contact cu virusul SARS-CoV-2, se recomandă repetarea testului serologic la cca. 10 zile sau efectuarea detecției ARN viral prin PCR.
Ce înseamnă un test IgG POZITIV
Un rezultat pozitiv înseamnă că persoana testată a venit în contact cu virusul SARS-CoV-2. Acest rezultat sugerează că persoana a fost expusă până la momentul recoltării infecției cu virusul SARS-CoV-2, indiferent dacă a prezentat simptome specifice sau a fost asimptomatică. Sub rezervă informațiilor încă incomplete despre imunitatea după infecția cu SARS-CoV-2, testele serologice pot fi utile în identificarea indivizilor care au dezvoltat un răspuns imun, în cadrul unei infecții active sau ca urmare a unei infecții anterioare. Rezultatele testelor serologice sunt importante mai ales în diagnosticarea infecțiilor asimptomatice sau cu puține simptome. Deși informații complete despre imunitatea după această infecție nu sunt încă disponibile, datele serologice ar putea identifica subiecții care nu mai sunt susceptibili la infecție.

Mai multe informații despre testul IgG Sars-CoV-2 pot fi accesate aici.

Cum intru în posesia unui certificat unic MedLife REAL TIME PCR Sars-CoV-2?
Pentru a putea intra în posesia unui certificat unic MedLife REAL TIME PCR Sars-CoV-2, orice persoană care a trecut prin boala Covid19 și care are efectuat un test Real Time PCR cu rezultat pozitiv în cadrul oricărei unități MedLife, poate să-l solicite online.

Dacă nu aveți investigațiile medicale necesare, puteți efectua o programare online folosind formularul de mai jos.
Cum pot solicita online certificatul unic MedLife REAL TIME PCR Sars-CoV-2?
Pentru a putea intra în posesia unui certificat unic MedLife REAL TIME PCR Sars-CoV-2, vă rugăm să completați formularul online de mai jos.
Ce investigații sunt necesare pentru emiterea unui certificat unic MedLife REAL TIME PCR Sars-CoV-2?
Orice persoană care dorește un certificat unic MedLife REAL TIME PCR Sars-CoV-2 va trebui să facă dovada efectuării unui test RT-PCR Sars-CoV-2 cu rezultat pozitiv efectuat în cadrul oricărei unități MedLife.
Care este costul unui test RT-PCR Sars-CoV-2?
Costul unui test RT-PCR Sars-CoV-2 este 295 lei.
Cum mă pot programa pentru un test RT-PCR Sars-CoV-2?
Dacă nu aveți investigațiile medicale necesare, puteți efectua o programare prin Call Center apelând numărul 021.9646, sau online folosind formularul de mai jos.
Cum pot afla mai multe informații despre testul RT-PCR Sars-CoV-2?
Mai multe informații despre testul RT-PCR Sars-CoV-2 pot fi accesate aici.

Testul Real Time PCR Sars-CoV-2 identifică direct prezența virusului în tractul respirator, deci, confirmă o infecție curentă.
Conform normelor în vigoare, orice rezultat pozitiv este declarat autorităților, fiind necesare respectarea anumitor măsuri de carantinare și izolare, după caz.

Hotărârea 56/4.10.2020 a CNSU aduce modificările următoare:

Art.3 Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36/21.07.2020 privind constatarea pandemiei de COVID-19 și stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate pentru protecția populației, se completează la art. 3, cu două noi alineate (5) și (6) astfel:

„(5) De asemenea, sunt exceptate de la măsura instituită potrivit prevederilor art. 2, persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțîn 14 zile de la dată confirmării până la intrarea în țară”.

(6) Sunt exceptate de la măsura carantinării instituită în conformitate cu prevederile legii 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, persoanele care au avut contact cu un caz confirmat pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, dacă se dovedește prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms, că acestea au avut cel puțîn un test pozitiv în ultimele 90 de zile anterioare producerii contactului și au trecut cel puțîn 14 zile de la dată primului test pozitiv și până la dată contactului.

Mai multe informații despre testul RT-PCR Sars-CoV-2 pot fi accesate aici.

Programare online

Pentru a putea intra în posesia certificatului digital cu timbru securizat MedLife pentru anticorpi Sars-CoV-2 sau a certificatului unic MedLife REAL TIME PCR Sars-CoV-2, vă rugăm să completați formularul online.

DATELE PROGRAMĂRII


Alegeti modalitate prin care doriți să intrați în posesia Certificatului MedLife Sars-CoV-2*:

Pentru siguranța pacienților și a personalului medical, am implementat un flux medical în toate clinicile noastre din București și din țară. Vă rugăm să parcurgeți pașii de mai jos:
1. Dacă în ultimele 4 zile ați manifestat unul din următoarele simptome: febră, tuse, secreții nazale sau dificultate respiratorie, vă rugăm să sunați înainte de a vă prezenta la consultația programată. Veți primi suport medical telefonic și vom decide programarea sau reprogramarea în funcție de tabloul clinic și de legislația epidemiologică în vigoare.
2. Accesul în clinică se face doar pe bază de programare. Vă rugăm să ne contactați via call center sau să faceți o programare cu ajutorul colegilor din recepții. Programarea la testarea PCR SARS-COV-2 o puteți face și online, pe pagina PROGAMĂRI PCR SARS-COV-2.
3. Vă rugăm să veniți neînsoțiți cu excepția minorilor cărora le este permis accesul cu un singur însoțitor
4. La intrarea în clinică, veți fi supus unui triaj epidemiologic, respectiv:
- vi se va măsura temperatura cu un termometru digital de frunte cu infraroșu
- vi se va oferi mască și sau alte echipamente de protecție după caz și vi se va recomanda să vă dezinfectați pe mâini
- veți completa un formular de consimțământ informat care include și un chestionar privind evaluarea stării de sănătate
Vă rugăm să descărcați formularul AICI și să vă prezentați la programare cu acesta completat pentru a petrece cât mai puțin timp în triaj.
Vă mulțumim pentru înțelegere și rămânem la dispoziția dvs. pentru orice suport aveți nevoie.

For the safety of our patients and healthcare personnel, we have implemented a patient flow in all our clinics in Bucharest and throughout the country. Please follow the below steps:
1. If you have had one of the following symptoms: fever, cough, nasal discharge or shortness of breath in the past 4 days, please call before arriving for the scheduled examination. We will provide medical support by telephone and decide on the appointment or we will reschedule, depending on the clinical picture and on the epidemiological law in force.
2. Access to the clinic shall be based on appointments only. Please contact us via the call centre or schedule an appointment with the help of our front-desk colleagues. For the PCR SARS-COV-2 test you can schedule an appointment online, on the PCR SARS-COV-2 APPOINTMENTS page.
3. Please come alone, except for minors, who may be accompanied by one person.
4. When entering the clinic, you will be subject to an epidemiological triage, respectively:
- your temperature will be measured using a digital infrared forehead thermometer
- you will be offered a mask or other protection equipment, as applicable, and you will be advised to disinfect your hands
- you will fill in an informed consent form, which also includes a questionnaire for the assessment of your health status
Please download the form HERE and bring it filled-in to the appointment, in order to spend as little time as possible in triage.
Thank you for understanding, please do not hesitate to contact us for any support you may need.

În vederea primirii certificatelor MedLife anticorpi Sars-CoV-2 și/sau MedLife Real Time PCR Sars-CoV-2 care atestă faptul că ați avut rezultat pozitiv la un test un Covid19 și/sau imunitate detectată în cadrul testelor efectuate în cadrul oricărei unități MedLife, va exprimați acordul ca datele să fie preluate/prelucrate/stocate/externalizate către societăți partenere sau din grupul MedLife inclusiv dacă situația o impune, să vă fie verificat istoricul medical în acest sens.

În vederea îndeplinirii obiectivului dumneavoastră și de a primi oricare dintre certificatele MedLife anticorpi Sars-CoV-2 și/sau MedLife Real Time PCR Sars-CoV-2, vă informăm că datele dumneavoastră sunt preluate, stocate și prelucrate de către MedLife sau de către o societate din rețeaua MedLife în cadrul actului medical și/sau în vederea furnizării/atestării stării dumneavoastră de sănătate. Datele dumneavoastră sunt preluate și prelucrate prin intermediul sistemului manual și automat cu scopul de a livra serviciile constând în rezultatul analizei medicale Sars-CoV-2, fiind posibile și unele activități statistice sau de raportare. Toate activitățile sunt necesare pentru derularea procesului intern în vederea realizării scopului, respectiv furnizarea rezultatelor investigațiilor dumneavoastră, sau cele solicitate de către autoritățile legale din domeniul sănătății. Există situații în care MedLife procedează la externalizarea unor servicii, situație în care datele dumneavoastră pot fi transmise unor terți colaboratori. În situația în care solicitați furnizarea rezultatului pe e-mail, vă rugăm să va asigurați că adresa furnizată de către dumneavoastră este corectă. Va informăm pe această cale că există posibilitatea că eventualele dumneavoastră viitoare investigații efectuate în cadrul sistemului MedLife să fie trimise automat către adresa de e-mail furnizată de către dumneavoastră.

Țînând cont că procesul de protecție al datelor cu caracter personal este un proces dinamic, MedLife înțelege să monitorizeze implementarea prevederilor GDPR și respectarea acestora cu toate că, operatorul nu exclude posibilitatea existenței unor situații care nu pot fi previzionate în acest moment și care ar putea avea ca și consecință directă un eventual viitor eveniment raportabil către Autoritatea de Protecție al Datelor cu Caracter Personal.

Părțile se angajează să folosească toate mijloacele să garanteze confidențialitatea informațiilor necesare pentru implementarea furnizării certificatelor MedLife anticorpi Sars-CoV-2 și/sau MedLife Real Time PCR Sars-CoV-2.

Datele cu caracter personal vor fi prelucrate în conformitate cu reglementările în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal. Accesul la informațiile clinice ale solicitanților se va desfășura în conformitate cu prevederile reglementărilor naționale și drepturile și obligațiile informațiilor și documentelor clinice, precum și a normelor de aplicare. Sub nicio formă nu va fi dezvăluit numele participanților, în cazul folosirii informațiilor pentru publicații derivate.

Datele preluate urmează a fi stocate pentru perioada impusă de legile specifice din domeniul sănătății. MedLife și societățile din grup nu prelucrează datele în mod excesiv, nu externalizează către terți neautorizați accesul la acestea, nu derulează campanii de marketing direct fiind însă admise unele eventuale informări în legătură cu evoluția prezenței pandemii aflată în plină desfășurare.